
Цьогоріч на Івано-Франківщині зафіксували зниження виробництва меду та скорочення кількості бджолосімей. Водночас споживчі ціни продовжують зростати.
Про це журналістці Фіртки повідомили у Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.
Так, у 2024 році в області виробили 1 786 тонн меду — це менше, ніж роком раніше (1 841 т). За обсягами регіон посів 14 місце серед областей України, забезпечивши 3,3% загальноукраїнського виробництва.
Як вказують, бджолосімей також поменшало: з 141,9 тисячі у 2022 році до 134,4 тисячі у 2024-му. Попри це, Івано-Франківщина утримує п'яте місце в країні за їхньою кількістю (6,2% від загальнодержавного показника).
Натомість ціни впевнено зростають. Якщо у липні 2022 року кілограм натурального меду коштував у середньому 194 гривень, то вже у липні 2025 року — 265,55 гривні.
Примітка: дані оприлюднило Головне управління статистики в Івано-Франківській області до Дня пасічника, який в Україні відзначають 19 серпня.
Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!
Читайте також: