Франківський кухар потрапив у двадцятку шоу "Мастер шеф"

На телеканалі  СТБ  стартува другий сезон проєкту «МастерШеф. Професіонали».

Серед учасників шоу 19-річний студент з Івано-Франківська Микола Карп'юк. У першому випуску для суддів "МастерШефу" він приготував качину грудку, карамелізовану в соєвому соусі, та стручкову квасолю в тайському соусі, пише Фіртка.

Відтак, юнак з Івано-Франківська отримав три "так" від суддів проєкту і пройшов у наступний етап шоу. Цієї суботи, 7 березня, судді обирали двадцятку кращих кулінарів. Учасники пройшли три конкурси.

У першому - кулінарам доведлося випробувати свою фортуну на міцність. Два барабани з десертами й основними стравами визначили, які традиційні рецепти довелося з’єднати 6 командам, щоб винайти абсолютно новий делікатес.

У другому - учасникам запропонували поділитися на команди по 3 людини. З ким готувати і що саме готувати – герої обирали самостійно. Підступ в інгредієнтах: кожна група кухарів отримала стандартний набір продуктів рівно на 100 грн. Саме з такого небагатого переліку їм довелося придумати страву на мільйон. 

У третьому - учасниками довелося приготувати страви з цілої яловичої голови. Франківський кухар подав суддям пасту болоньєзе, мусаку та запечені мізки під соусом бешамель.

"Паста приготована ідеально. Вона не переварена, гарної товщини - тоненька. Соус гарний - має перчинку. Мозок ніжний, повітряний, м'який, ванільний, його хочеться продовжувати їсти. Мусака як справжня мусака. Я б ніколи незрозуміла, що тут голова, а не хороший, справжній, виварений фарш, який додають до мусаки. Мені подобається, що ти витримав одну лінію - все в одному стилі. Браво", - зазначила суддя Ольга Мартиновська.

В результаті юнак отримав своє місце у двадцятці проекту.


Микола полюбив кухню ще у 8 класі. Тому після школи хлопець вступив на харчового технолога. Дуже добре знайомий з біографією Ектора Хіменеса і вважає, що може досягти тих же висот. Юний професіонал мріє про власне місце в історії кулінарії.

Рідні не підтримують вибір професії, але він вибрав свій шлях і йде тільки вперед. Хлопцеві подобається європейська, італійська і французька кухні. На кухні ресторану в якому він працює, постійно вигадує нові страви, які часто шеф впроваджує в меню закладу.

Нагадаємо, раніше Микола Карп'юк розповів Фіртцічому займається кулінарією і чому вирішив взяти участь у шоу.


09.03.2020 Люся Грибик 3292
Коментарі ()

18.09.2025
Діана Струк

Чому ми хворіємо з настанням осені та чи є ефективними народні методи профілактики хвороб, журналістці Фіртки розповіла імунологиня, доцентка ІФНМУ Галина Курилів.

597
16.09.2025

Попри російсько-українську війну, що триває з 2022 року, туризм на Івано-Франківщині не просто виживає, але й активно розвивається.    

466
14.09.2025
Вікторія Матіїв

Олексій Солоданюк загинув 23 серпня 2023 року на Запорізькому напрямку. Сім'я Солоданюк родом з Черкащини, але останні дев'ять років проживали у Києві. Після загибелі чоловіка Катерина разом з дворічною донечкою Соломією переїхали в Івано-Франківськ.  

1747
09.09.2025

Чому історичні скарби під загрозою?

1458
05.09.2025
Вікторія Косович

Як в Івано-Франківську справляються з викликами в умовах війни, які інфраструктурні проєкти реалізовують та що планують після перемоги, Фіртка поспілкувалася з заступником мера, директором департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Михайлом Смушаком.

1411 1
01.09.2025
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки розпитала шкільну практичну психологиню Віталію Саламащак про те, як війна впливає на емоційний стан учнів, які методи допомагають дітям впоратись зі стресом та тривожністю і що батькам і вчителям варто знати, щоб підтримати дітей у цей непростий час.

1282

Свого часу транзитом на Тибет вдалося відвідати Непал та його столицю Катманду. І за ці кілька днів вісім років тому склалося враження, що непальці багато в чому подібні до українців.

534

Некромантія — це про культуру. Культура, яка по суті є рекультивацією, стає просто культом смерті. Ніби логічно — чим більше мудрості, тим більше любови до смерті. Або ж сили й наснаги її прийняти. Це культ або ж ритуал.

556

Ще недавно приналежність до певної конфесії визначали також за однією ознакою, вважаючи, що православний священник має бороду, а католицький — з поголеним обличчям.

798

Цього дня, рівно 148 років тому, 22 серпня 1877 року народився мій прапрадід Самійло Головенський. Він був козацького роду, заможним, володів 30-ма гектарами поля та млином. В радянські часи його назвали «куркулем».

1869
16.09.2025

Добра тарілка — це не дієта, а насолода: страви, які радують очі, душу і живлять тіло. Навіть простий перекус може стати маленьким ритуалом, що заряджає позитивом на кілька годин уперед.  

235
10.09.2025

Час останнього прийому їжі може впливати на здоров’я не менше, ніж її склад.  

1279
06.09.2025

Сіль супроводжує людство тисячоліттями. Колись вона була «білим золотом», за яке воювали й платили цілими статками, а сьогодні часто стає об’єктом звинувачень у шкоді для здоров’я.  

764
16.09.2025

Простий образ сіяча й зерна розкриває глибоку істину: від нас залежить, чи проросте й принесе плід те, що ми чуємо й сприймаємо.

227
09.09.2025

Християнська родина — це не лише осередок любові й підтримки, а й «домашня Церква».  

1449
05.09.2025

Вірян запрошують на прощу до Погінського монастиря, що на Прикарпатті.  

1033
03.09.2025

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав позицію Українського католицького університету щодо враховування світоглядних критеріїв при відборі студентів на програму з проживанням у колегіумі.  

1606 1
16.09.2025

Суди викривають байдужість місцевих рад до збереження історичних пам’яток.  

413
16.09.2025

Непал є країною, де домінують ліві політичні погляди. Загалом воно й не дивно, оскільки саме в Непалі народився сам Будда Гаутама.

608
04.09.2025

В Пекіні відбувся найбільший в історії Китаю військовий парад, присвячений 80-літтю завершення Другої Світової війни.

1241
01.09.2025

FP-5 «Фламі́нго» — українська крилата ракета великої дальності. Перші фотографії ракети опубліковані 17 серпня 2025 року. Пізніше оприлюднені її технічні дані свідчать, що українська ракета вдвічі перевищує як дальність, так і вагу бойової частини знаменитих американських «Томагавків». При цьому вона приблизно вдвічі дешевша за американські ракети.  

1554
23.08.2025

Лише в серпні поточного року українськими дронами були вражені, деякі по кілька разів, сім великих нафтопереробних підприємств Росії та інша інфраструктура. Загалом враженими виявилися підприємства, які забезпечують 14% ринку пального Росії.  

1042