Як зміцнити імунітет і встояти перед грипом

 

/data/blog/93790/48aa1c8d332741df3376f3b1c3e9acfe.jpg

 

Вже не осінь і ще не зима. Нинішній період - найпідступніший через респіраторні інфекції. Що їсти й пити та якими вправами займатися, аби зміцнити імунітет і встояти перед грипом та застудою?



Вовчий апетит, бажання натягнути на себе сто одежин та хронічне недосипання. Усе це ознаки того, що ваш організм прагне посиленої уваги напередодні зими. І починати треба зі спорту. 

 

Рустам відвідує спортзал уже 10 років. Займатися почав, щоб позбавитися зайвої ваги. Тішиться, що не закинув, бо тепер не знає, що таке грип чи ГРВІ. Каже, організм настільки звикає до фізичних навантажень і стресів, що встоює проти вірусу навіть тоді, коли довкола всі хворі. 

 

- Я став набагато рідше хворіти. Можливо, за рік раз якісь симптоми і проявляються, але я швидко входжу у форму, не розклеююся. Крім всього, це харчування, заняття спортом,  баня, сауна. Кожен сам має обирати стосунки зі своїм здоров'ям і як його зміцнювати, - говорить він.

 

Є міф, що спорт у осінньо-зимовий період провокує ще більше захворювань. Однак фітнес-тренер Олександр Козачок його спростовує. Каже, хворіють ті, хто не знає норми, або ж ті, хто при цьому не дбає про раціон харчування. 

 

З настанням зимового періоду навпаки спортзал відвідувати потрібно і необхідно, тому що будь-яка фізична активність, будь-яке заняття спортом корисно, тому що організм працює, зміцнюється. Просто якщо ми тренуємося, потрібно приділяти більше уваги харчуванню, відновленню, - каже Олександр.

 

В університеті харчових технологій переконують, у такий випробувальний для організму період саме час подавати до столу квашення та соління. У цих продуктах - найбільше вітаміну С.

 

- Кожен споживач мусить знати, що при квашенні, солінні, мочінні зберігаються 90 і більше процентів вітаміну С. Зберігаються і інші вітаміни протягом 8 місяців, поки ми десь тримаємо цю продукцію в наших льохах, гаражах, на балконах, - говорить Галина Бандуренко, доцент технічних наук кафедри консервування.

 

А тут чаклують над формулами оздоровчих продуктів. Кажуть, зараз організм потребує лише теплих напоїв. З додаванням малини, чорної смородини, бурштинової олії та кориці.

 

- Можна зробити прекрасний чай із корицею, але пити його в прикуску з медом. Тому що додавати мед в гаряче - при сорока градусах починає руйнуватися ті корисні елементи, - розповідає Надія Івчук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів.

 

Як приготувати енергетичний напій. Головні складові - це какао та молоко. Кориця - для стійкості до застуди. А про цілющість меду знають усі. Трохи чорного шоколаду - і напій буде ще більш поживним. У розігріте молоко додаємо всі інгредієнти, окрім меду.

 

Ретельно змішуємо і доводимо до кипіння. За 7 хвилин напій готовий.  

 

// Оксана Михайлова, Володимир Коваленко, Факти, ICTV

Вже не осінь і ще не зима. Нинішній період - найпідступніший через респіраторні інфекції. Що їсти й пити та якими вправами займатися, аби зміцнити імунітет і встояти перед грипом та застудою? Вовчий апетит, бажання натягнути на себе сто одежин та хронічне недосипання. Усе це ознаки того, що ваш організм прагне посиленої уваги напередодні зими. І починати треба зі спорту. Рустам відвідує спортзал уже 10 років. Займатися почав, щоб позбавитися зайвої ваги. Тішиться, що не закинув, бо тепер не знає, що таке грип чи ГРВІ. Каже, організм настільки звикає до фізичних навантажень і стресів, що встоює проти вірусу навіть тоді, коли довкола всі хворі. - Я став набагато рідше хворіти. Можливо, за рік раз якісь симптоми і проявляються, але я швидко входжу у форму, не розклеююся. Крім всього, це харчування, заняття спортом, баня, сауна. Кожен сам має обирати стосунки зі своїм здоров'ям і як його зміцнювати, - говорить він. Читайте: Клочкова опублікувала відверте ФОТО Є міф, що спорт у осінньо-зимовий період провокує ще більше захворювань. Однак фітнес-тренер Олександр Козачок його спростовує. Каже, хворіють ті, хто не знає норми, або ж ті, хто при цьому не дбає про раціон харчування. - З настанням зимового періоду навпаки спортзал відвідувати потрібно і необхідно, тому що будь-яка фізична активність, будь-яке заняття спортом корисно, тому що організм працює, зміцнюється. Просто якщо ми тренуємося, потрібно приділяти більше уваги харчуванню, відновленню, - каже Олександр. В університеті харчових технологій переконують, у такий випробувальний для організму період саме час подавати до столу квашення та соління. У цих продуктах - найбільше вітаміну С. - Кожен споживач мусить знати, що при квашенні, солінні, мочінні зберігаються 90 і більше процентів вітаміну С. Зберігаються і інші вітаміни протягом 8 місяців, поки ми десь тримаємо цю продукцію в наших льохах, гаражах, на балконах, - говорить Галина Бандуренко, доцент технічних наук кафедри консервування. Читайте: Волочкова розтягнулася у шпагаті під люстрою (ФОТО) А тут чаклують над формулами оздоровчих продуктів. Кажуть, зараз організм потребує лише теплих напоїв. З додаванням малини, чорної смородини, бурштинової олії та кориці. - Можна зробити прекрасний чай із корицею, але пити його в прикуску з медом. Тому що додавати мед в гаряче - при сорока градусах починає руйнуватися ті корисні елементи, - розповідає Надія Івчук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів. Як приготувати енергетичний напій. Головні складові - це какао та молоко. Кориця - для стійкості до застуди. А про цілющість меду знають усі. Трохи чорного шоколаду - і напій буде ще більш поживним. У розігріте молоко додаємо всі інгредієнти, окрім меду. Ретельно змішуємо і доводимо до кипіння. За 7 хвилин напій готовий. // Оксана Михайлова, Володимир Коваленко, Факти, ICTV

Джерело: fakty.ictv.ua

Вже не осінь і ще не зима. Нинішній період - найпідступніший через респіраторні інфекції. Що їсти й пити та якими вправами займатися, аби зміцнити імунітет і встояти перед грипом та застудою? Вовчий апетит, бажання натягнути на себе сто одежин та хронічне недосипання. Усе це ознаки того, що ваш організм прагне посиленої уваги напередодні зими. І починати треба зі спорту. Рустам відвідує спортзал уже 10 років. Займатися почав, щоб позбавитися зайвої ваги. Тішиться, що не закинув, бо тепер не знає, що таке грип чи ГРВІ. Каже, організм настільки звикає до фізичних навантажень і стресів, що встоює проти вірусу навіть тоді, коли довкола всі хворі. - Я став набагато рідше хворіти. Можливо, за рік раз якісь симптоми і проявляються, але я швидко входжу у форму, не розклеююся. Крім всього, це харчування, заняття спортом, баня, сауна. Кожен сам має обирати стосунки зі своїм здоров'ям і як його зміцнювати, - говорить він. Читайте: Клочкова опублікувала відверте ФОТО Є міф, що спорт у осінньо-зимовий період провокує ще більше захворювань. Однак фітнес-тренер Олександр Козачок його спростовує. Каже, хворіють ті, хто не знає норми, або ж ті, хто при цьому не дбає про раціон харчування. - З настанням зимового періоду навпаки спортзал відвідувати потрібно і необхідно, тому що будь-яка фізична активність, будь-яке заняття спортом корисно, тому що організм працює, зміцнюється. Просто якщо ми тренуємося, потрібно приділяти більше уваги харчуванню, відновленню, - каже Олександр. В університеті харчових технологій переконують, у такий випробувальний для організму період саме час подавати до столу квашення та соління. У цих продуктах - найбільше вітаміну С. - Кожен споживач мусить знати, що при квашенні, солінні, мочінні зберігаються 90 і більше процентів вітаміну С. Зберігаються і інші вітаміни протягом 8 місяців, поки ми десь тримаємо цю продукцію в наших льохах, гаражах, на балконах, - говорить Галина Бандуренко, доцент технічних наук кафедри консервування. Читайте: Волочкова розтягнулася у шпагаті під люстрою (ФОТО) А тут чаклують над формулами оздоровчих продуктів. Кажуть, зараз організм потребує лише теплих напоїв. З додаванням малини, чорної смородини, бурштинової олії та кориці. - Можна зробити прекрасний чай із корицею, але пити його в прикуску з медом. Тому що додавати мед в гаряче - при сорока градусах починає руйнуватися ті корисні елементи, - розповідає Надія Івчук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів. Як приготувати енергетичний напій. Головні складові - це какао та молоко. Кориця - для стійкості до застуди. А про цілющість меду знають усі. Трохи чорного шоколаду - і напій буде ще більш поживним. У розігріте молоко додаємо всі інгредієнти, окрім меду. Ретельно змішуємо і доводимо до кипіння. За 7 хвилин напій готовий. // Оксана Михайлова, Володимир Коваленко, Факти, ICTV

Джерело: fakty.ictv.ua

Вже не осінь і ще не зима. Нинішній період - найпідступніший через респіраторні інфекції. Що їсти й пити та якими вправами займатися, аби зміцнити імунітет і встояти перед грипом та застудою? Вовчий апетит, бажання натягнути на себе сто одежин та хронічне недосипання. Усе це ознаки того, що ваш організм прагне посиленої уваги напередодні зими. І починати треба зі спорту. Рустам відвідує спортзал уже 10 років. Займатися почав, щоб позбавитися зайвої ваги. Тішиться, що не закинув, бо тепер не знає, що таке грип чи ГРВІ. Каже, організм настільки звикає до фізичних навантажень і стресів, що встоює проти вірусу навіть тоді, коли довкола всі хворі. - Я став набагато рідше хворіти. Можливо, за рік раз якісь симптоми і проявляються, але я швидко входжу у форму, не розклеююся. Крім всього, це харчування, заняття спортом, баня, сауна. Кожен сам має обирати стосунки зі своїм здоров'ям і як його зміцнювати, - говорить він. Читайте: Клочкова опублікувала відверте ФОТО Є міф, що спорт у осінньо-зимовий період провокує ще більше захворювань. Однак фітнес-тренер Олександр Козачок його спростовує. Каже, хворіють ті, хто не знає норми, або ж ті, хто при цьому не дбає про раціон харчування. - З настанням зимового періоду навпаки спортзал відвідувати потрібно і необхідно, тому що будь-яка фізична активність, будь-яке заняття спортом корисно, тому що організм працює, зміцнюється. Просто якщо ми тренуємося, потрібно приділяти більше уваги харчуванню, відновленню, - каже Олександр. В університеті харчових технологій переконують, у такий випробувальний для організму період саме час подавати до столу квашення та соління. У цих продуктах - найбільше вітаміну С. - Кожен споживач мусить знати, що при квашенні, солінні, мочінні зберігаються 90 і більше процентів вітаміну С. Зберігаються і інші вітаміни протягом 8 місяців, поки ми десь тримаємо цю продукцію в наших льохах, гаражах, на балконах, - говорить Галина Бандуренко, доцент технічних наук кафедри консервування. Читайте: Волочкова розтягнулася у шпагаті під люстрою (ФОТО) А тут чаклують над формулами оздоровчих продуктів. Кажуть, зараз організм потребує лише теплих напоїв. З додаванням малини, чорної смородини, бурштинової олії та кориці. - Можна зробити прекрасний чай із корицею, але пити його в прикуску з медом. Тому що додавати мед в гаряче - при сорока градусах починає руйнуватися ті корисні елементи, - розповідає Надія Івчук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів. Як приготувати енергетичний напій. Головні складові - це какао та молоко. Кориця - для стійкості до застуди. А про цілющість меду знають усі. Трохи чорного шоколаду - і напій буде ще більш поживним. У розігріте молоко додаємо всі інгредієнти, окрім меду. Ретельно змішуємо і доводимо до кипіння. За 7 хвилин напій готовий. // Оксана Михайлова, Володимир Коваленко, Факти, ICTV


07.12.2015 1693 0
Коментарі (0)

24.11.2025
Анна Марущак

Рецидивісти зі строками за вбивство, “смотрящі” за містами й колоніями, ув’язнені, які й досі керують “общаками” через контрабандні телефони, та наркоторговці потрапили в епіцентр резонансних кримінальних проваджень про вимагання, шахрайство та побиття.  

5660
21.11.2025
Тетяна Ткаченко

Волонтерка Вікторія Сакун двічі змушена була залишати дім через російську агресію. Вперше — у 2014 році з окупованого Донецька, вдруге — після початку повномасштабного вторгнення у 2022-му.    

1415
18.11.2025
Вікторія Матіїв

«Володя був справжнім українцем, гордився своєю кров’ю і ніколи не кидав слів на вітер», — згадує Вікторія Петрук свого чоловіка, полеглого захисника Володимира Петрука.  

5158
14.11.2025
Анастасія Батюк

У серці системи обліку транспортних засобів України таїться вразливість, яка може паралізувати життя тисяч автовласників.

7132 9
07.11.2025
Павло Мінка

На Франківщині ситуація гостра: регіон — один із найлісистіших в Україні, з Карпатськими лісами, які є частиною заповідників. 

2972
02.11.2025
Діана Струк

В інтерв'ю Фіртці представник Уповноваженого з прав людини в Івано-Франківській області Віталій Вербовий розповів, як родини безвісти зниклих можуть діяти за особливих обставин, як громади допомагають їм і що змінилося в системі сповіщення.    

1741

Епіграфом до цього тексту візьмемо фрагмент з «Мандрів Гулівера», в якому Джонатан Свіфт устами Гулівера розповідає господарю — Гуїгнгнму про суддів та адвокатів тогочасної в Англії.

2663

Війна в Україні докорінно змінила суспільство у багатьох сенсах, з’явилось багато соціально активних молодих людей з інвалідністю, і впровадження інклюзивності набрала обертів та активно реалізовується на багатьох рівнях. 

585

Корупція, розкрадання  грошей в воюючій країні – справа мерзенна і така, що заслуговує жорсткого осуду та жорстоких вироків. Це без сумнівів і на поверхні. Але тут ми спробуємо піднятися над площиною очевидної реальності і додати трішки 3D, тобто тримірності.

2686

Чому у світі так багато ненависті та злості? Над цим думали так само багато філософів. Чи теологів, релігієзнавців, чи вірусологів.

1158
25.11.2025

Питання «чи варто їсти пізно ввечері?» часто хвилює тих, хто намагається правильно харчуватися й дбати про своє здоров’я.  

5010
20.11.2025

Овочі родини капустяних належать до найкорисніших для здоров’я. Дієтологи пояснили, яку користь мають броколі та брюссельська капуста, чим вони відрізняються і яку з них краще додати до свого раціону.

1008
16.11.2025

Замість обмежень, радять зважати на контекст, баланс у раціоні та якість продуктів.  

2380
25.11.2025

Священник наголошує: християнство завжди існувало як спільнота, а не індивідуальна релігія.

17854
20.11.2025

Нерідко молодь стверджує, що можна вірити в Бога, втім не ходити до храму.  

12281
16.11.2025

Простий образ сіяча й зерна розкриває глибоку істину: від нас залежить, чи проросте й принесе плід те, що ми чуємо й сприймаємо.

1319
11.11.2025

У Музеї мистецтв Прикарпаття стартував проєкт з оцифрування костелу Пресвятої Діви Марії XVII століття.

8234
27.11.2025

Міжнародна співпраця дозволяє Івано-Франківську не лише ремонтувати пам’ятки та культурні об’єкти, а й розвивати освіту, культуру та соціальні програми громади.

1617
17.11.2025

Колишній держсекретар США Майк Помпео став членом наглядової ради української оборонної компанії Fire Point.  

742
10.11.2025

П'ятого листопада Нью-Йорк обрав собі нового мера. Ним став 34-річний Зогран Мамдані, представник лівого крила Демократичної партії США, популіст та «прихильник ХАМАС».

1312
04.11.2025

На саміті АТЕС у Південній Кореї президент Китаю Сі Цзіньпін під час обміну подарунками подарував президенту південної Кореї Лі Чже Мену два флагманських смартфони Xiaomi китайського виробництва.

1161
02.11.2025

Китай «західним» розумом і логікою не зрозуміти. Ліберальна західна демократія з її публічністю та відкритістю не притаманна Китаю.

1615