Як зміцнити імунітет і встояти перед грипом

 

/data/blog/93790/48aa1c8d332741df3376f3b1c3e9acfe.jpg

 

Вже не осінь і ще не зима. Нинішній період - найпідступніший через респіраторні інфекції. Що їсти й пити та якими вправами займатися, аби зміцнити імунітет і встояти перед грипом та застудою?



Вовчий апетит, бажання натягнути на себе сто одежин та хронічне недосипання. Усе це ознаки того, що ваш організм прагне посиленої уваги напередодні зими. І починати треба зі спорту. 

 

Рустам відвідує спортзал уже 10 років. Займатися почав, щоб позбавитися зайвої ваги. Тішиться, що не закинув, бо тепер не знає, що таке грип чи ГРВІ. Каже, організм настільки звикає до фізичних навантажень і стресів, що встоює проти вірусу навіть тоді, коли довкола всі хворі. 

 

- Я став набагато рідше хворіти. Можливо, за рік раз якісь симптоми і проявляються, але я швидко входжу у форму, не розклеююся. Крім всього, це харчування, заняття спортом,  баня, сауна. Кожен сам має обирати стосунки зі своїм здоров'ям і як його зміцнювати, - говорить він.

 

Є міф, що спорт у осінньо-зимовий період провокує ще більше захворювань. Однак фітнес-тренер Олександр Козачок його спростовує. Каже, хворіють ті, хто не знає норми, або ж ті, хто при цьому не дбає про раціон харчування. 

 

З настанням зимового періоду навпаки спортзал відвідувати потрібно і необхідно, тому що будь-яка фізична активність, будь-яке заняття спортом корисно, тому що організм працює, зміцнюється. Просто якщо ми тренуємося, потрібно приділяти більше уваги харчуванню, відновленню, - каже Олександр.

 

В університеті харчових технологій переконують, у такий випробувальний для організму період саме час подавати до столу квашення та соління. У цих продуктах - найбільше вітаміну С.

 

- Кожен споживач мусить знати, що при квашенні, солінні, мочінні зберігаються 90 і більше процентів вітаміну С. Зберігаються і інші вітаміни протягом 8 місяців, поки ми десь тримаємо цю продукцію в наших льохах, гаражах, на балконах, - говорить Галина Бандуренко, доцент технічних наук кафедри консервування.

 

А тут чаклують над формулами оздоровчих продуктів. Кажуть, зараз організм потребує лише теплих напоїв. З додаванням малини, чорної смородини, бурштинової олії та кориці.

 

- Можна зробити прекрасний чай із корицею, але пити його в прикуску з медом. Тому що додавати мед в гаряче - при сорока градусах починає руйнуватися ті корисні елементи, - розповідає Надія Івчук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів.

 

Як приготувати енергетичний напій. Головні складові - це какао та молоко. Кориця - для стійкості до застуди. А про цілющість меду знають усі. Трохи чорного шоколаду - і напій буде ще більш поживним. У розігріте молоко додаємо всі інгредієнти, окрім меду.

 

Ретельно змішуємо і доводимо до кипіння. За 7 хвилин напій готовий.  

 

// Оксана Михайлова, Володимир Коваленко, Факти, ICTV

Вже не осінь і ще не зима. Нинішній період - найпідступніший через респіраторні інфекції. Що їсти й пити та якими вправами займатися, аби зміцнити імунітет і встояти перед грипом та застудою? Вовчий апетит, бажання натягнути на себе сто одежин та хронічне недосипання. Усе це ознаки того, що ваш організм прагне посиленої уваги напередодні зими. І починати треба зі спорту. Рустам відвідує спортзал уже 10 років. Займатися почав, щоб позбавитися зайвої ваги. Тішиться, що не закинув, бо тепер не знає, що таке грип чи ГРВІ. Каже, організм настільки звикає до фізичних навантажень і стресів, що встоює проти вірусу навіть тоді, коли довкола всі хворі. - Я став набагато рідше хворіти. Можливо, за рік раз якісь симптоми і проявляються, але я швидко входжу у форму, не розклеююся. Крім всього, це харчування, заняття спортом, баня, сауна. Кожен сам має обирати стосунки зі своїм здоров'ям і як його зміцнювати, - говорить він. Читайте: Клочкова опублікувала відверте ФОТО Є міф, що спорт у осінньо-зимовий період провокує ще більше захворювань. Однак фітнес-тренер Олександр Козачок його спростовує. Каже, хворіють ті, хто не знає норми, або ж ті, хто при цьому не дбає про раціон харчування. - З настанням зимового періоду навпаки спортзал відвідувати потрібно і необхідно, тому що будь-яка фізична активність, будь-яке заняття спортом корисно, тому що організм працює, зміцнюється. Просто якщо ми тренуємося, потрібно приділяти більше уваги харчуванню, відновленню, - каже Олександр. В університеті харчових технологій переконують, у такий випробувальний для організму період саме час подавати до столу квашення та соління. У цих продуктах - найбільше вітаміну С. - Кожен споживач мусить знати, що при квашенні, солінні, мочінні зберігаються 90 і більше процентів вітаміну С. Зберігаються і інші вітаміни протягом 8 місяців, поки ми десь тримаємо цю продукцію в наших льохах, гаражах, на балконах, - говорить Галина Бандуренко, доцент технічних наук кафедри консервування. Читайте: Волочкова розтягнулася у шпагаті під люстрою (ФОТО) А тут чаклують над формулами оздоровчих продуктів. Кажуть, зараз організм потребує лише теплих напоїв. З додаванням малини, чорної смородини, бурштинової олії та кориці. - Можна зробити прекрасний чай із корицею, але пити його в прикуску з медом. Тому що додавати мед в гаряче - при сорока градусах починає руйнуватися ті корисні елементи, - розповідає Надія Івчук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів. Як приготувати енергетичний напій. Головні складові - це какао та молоко. Кориця - для стійкості до застуди. А про цілющість меду знають усі. Трохи чорного шоколаду - і напій буде ще більш поживним. У розігріте молоко додаємо всі інгредієнти, окрім меду. Ретельно змішуємо і доводимо до кипіння. За 7 хвилин напій готовий. // Оксана Михайлова, Володимир Коваленко, Факти, ICTV

Джерело: fakty.ictv.ua

Вже не осінь і ще не зима. Нинішній період - найпідступніший через респіраторні інфекції. Що їсти й пити та якими вправами займатися, аби зміцнити імунітет і встояти перед грипом та застудою? Вовчий апетит, бажання натягнути на себе сто одежин та хронічне недосипання. Усе це ознаки того, що ваш організм прагне посиленої уваги напередодні зими. І починати треба зі спорту. Рустам відвідує спортзал уже 10 років. Займатися почав, щоб позбавитися зайвої ваги. Тішиться, що не закинув, бо тепер не знає, що таке грип чи ГРВІ. Каже, організм настільки звикає до фізичних навантажень і стресів, що встоює проти вірусу навіть тоді, коли довкола всі хворі. - Я став набагато рідше хворіти. Можливо, за рік раз якісь симптоми і проявляються, але я швидко входжу у форму, не розклеююся. Крім всього, це харчування, заняття спортом, баня, сауна. Кожен сам має обирати стосунки зі своїм здоров'ям і як його зміцнювати, - говорить він. Читайте: Клочкова опублікувала відверте ФОТО Є міф, що спорт у осінньо-зимовий період провокує ще більше захворювань. Однак фітнес-тренер Олександр Козачок його спростовує. Каже, хворіють ті, хто не знає норми, або ж ті, хто при цьому не дбає про раціон харчування. - З настанням зимового періоду навпаки спортзал відвідувати потрібно і необхідно, тому що будь-яка фізична активність, будь-яке заняття спортом корисно, тому що організм працює, зміцнюється. Просто якщо ми тренуємося, потрібно приділяти більше уваги харчуванню, відновленню, - каже Олександр. В університеті харчових технологій переконують, у такий випробувальний для організму період саме час подавати до столу квашення та соління. У цих продуктах - найбільше вітаміну С. - Кожен споживач мусить знати, що при квашенні, солінні, мочінні зберігаються 90 і більше процентів вітаміну С. Зберігаються і інші вітаміни протягом 8 місяців, поки ми десь тримаємо цю продукцію в наших льохах, гаражах, на балконах, - говорить Галина Бандуренко, доцент технічних наук кафедри консервування. Читайте: Волочкова розтягнулася у шпагаті під люстрою (ФОТО) А тут чаклують над формулами оздоровчих продуктів. Кажуть, зараз організм потребує лише теплих напоїв. З додаванням малини, чорної смородини, бурштинової олії та кориці. - Можна зробити прекрасний чай із корицею, але пити його в прикуску з медом. Тому що додавати мед в гаряче - при сорока градусах починає руйнуватися ті корисні елементи, - розповідає Надія Івчук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів. Як приготувати енергетичний напій. Головні складові - це какао та молоко. Кориця - для стійкості до застуди. А про цілющість меду знають усі. Трохи чорного шоколаду - і напій буде ще більш поживним. У розігріте молоко додаємо всі інгредієнти, окрім меду. Ретельно змішуємо і доводимо до кипіння. За 7 хвилин напій готовий. // Оксана Михайлова, Володимир Коваленко, Факти, ICTV

Джерело: fakty.ictv.ua

Вже не осінь і ще не зима. Нинішній період - найпідступніший через респіраторні інфекції. Що їсти й пити та якими вправами займатися, аби зміцнити імунітет і встояти перед грипом та застудою? Вовчий апетит, бажання натягнути на себе сто одежин та хронічне недосипання. Усе це ознаки того, що ваш організм прагне посиленої уваги напередодні зими. І починати треба зі спорту. Рустам відвідує спортзал уже 10 років. Займатися почав, щоб позбавитися зайвої ваги. Тішиться, що не закинув, бо тепер не знає, що таке грип чи ГРВІ. Каже, організм настільки звикає до фізичних навантажень і стресів, що встоює проти вірусу навіть тоді, коли довкола всі хворі. - Я став набагато рідше хворіти. Можливо, за рік раз якісь симптоми і проявляються, але я швидко входжу у форму, не розклеююся. Крім всього, це харчування, заняття спортом, баня, сауна. Кожен сам має обирати стосунки зі своїм здоров'ям і як його зміцнювати, - говорить він. Читайте: Клочкова опублікувала відверте ФОТО Є міф, що спорт у осінньо-зимовий період провокує ще більше захворювань. Однак фітнес-тренер Олександр Козачок його спростовує. Каже, хворіють ті, хто не знає норми, або ж ті, хто при цьому не дбає про раціон харчування. - З настанням зимового періоду навпаки спортзал відвідувати потрібно і необхідно, тому що будь-яка фізична активність, будь-яке заняття спортом корисно, тому що організм працює, зміцнюється. Просто якщо ми тренуємося, потрібно приділяти більше уваги харчуванню, відновленню, - каже Олександр. В університеті харчових технологій переконують, у такий випробувальний для організму період саме час подавати до столу квашення та соління. У цих продуктах - найбільше вітаміну С. - Кожен споживач мусить знати, що при квашенні, солінні, мочінні зберігаються 90 і більше процентів вітаміну С. Зберігаються і інші вітаміни протягом 8 місяців, поки ми десь тримаємо цю продукцію в наших льохах, гаражах, на балконах, - говорить Галина Бандуренко, доцент технічних наук кафедри консервування. Читайте: Волочкова розтягнулася у шпагаті під люстрою (ФОТО) А тут чаклують над формулами оздоровчих продуктів. Кажуть, зараз організм потребує лише теплих напоїв. З додаванням малини, чорної смородини, бурштинової олії та кориці. - Можна зробити прекрасний чай із корицею, але пити його в прикуску з медом. Тому що додавати мед в гаряче - при сорока градусах починає руйнуватися ті корисні елементи, - розповідає Надія Івчук, доцент кафедри технології оздоровчих продуктів. Як приготувати енергетичний напій. Головні складові - це какао та молоко. Кориця - для стійкості до застуди. А про цілющість меду знають усі. Трохи чорного шоколаду - і напій буде ще більш поживним. У розігріте молоко додаємо всі інгредієнти, окрім меду. Ретельно змішуємо і доводимо до кипіння. За 7 хвилин напій готовий. // Оксана Михайлова, Володимир Коваленко, Факти, ICTV


07.12.2015 1519 0
Коментарі (0)

19.06.2025
Катерина Гришко

На початку червня 2025 року провели тендерні конкурси на роботи в навчальних закладах на суму майже 40 мільйонів гривень. Фірми відомі та мають кримінальні справи.  

286 1
16.06.2025
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з керівником Івано-Франківського театру Ростиславом Держипільським, щоб дізнатися, як театр живе і працює під час війни, як народжуються нові вистави, які міжнародні проєкти підтримують українське мистецтво, а також про виклики сучасності і непересічну силу мистецтва в непростий час.

1674
14.06.2025
Вікторія Матіїв

Напередодні Всесвітнього дня донора крові Фіртка поцікавилася, скільки прикарпатців регулярно здають кров, яка підготовка й процедура донації, розпитала у лікарки-трансфузіологині Прикарпатського обласного центру служби крові Марти Щирби, як на потреби крові вплинула війна.  

1188
12.06.2025
Тетяна Дармограй

У першому півріччі 2025 року мобілізацію на Івано-Франківщині проводили з використанням нових електронних систем та оновлених процедур. Які зміни в мобілізації діють та що ще планують удосконалити, розповідає Фіртка.

6647
10.06.2025
Павло Мінка

Калуш зіткнувся з енергетичною та екологічною кризою — мільйонні збитки та виснаження підземних вод загрожують питному водопостачанню міста.  

1806
05.06.2025
Олег Головенський

Про сучасні загрози, що потребують нової парадигми підготовки управлінців і фахівців та про нову освітню програму «Національна безпека», Фіртка поспілкувалася з куратором програми, професором кафедри публічного управління та адміністрування Василем Остап’яком.

2168

Глибше за інших пірнули гностики перших століть християнської ери. Вони дійшли принципового висновку: таємниця часу сусідить з таємницею Бога. Сусідить так близько, так щільно й невіддільно, що її пізнання майже напевно відкриває браму Творця, як найбільшої з таємниць.

254

Світ змінився до невпізнаваності зі стрімким розвитком технологій ми наче живемо у майбутньому. І водночас існують традиції, яким сотні років. Одна з таких  релігійних традицій — це шанування мощей святих у християнстві.

811

Ані висока освіченість, ані шляхетна спадковість, ані залучення до незлобивих віровчень не породжують усвідомленого гуманізму «просто так».

907

Звичайно знаковою подією у християнській сім`ї є перша сповідь і причастя дитини, але  цю важливу сакральну подію  батьки часто нівелюють, зміщуючи акценти з важливого на другорядне.  

1482
12.06.2025

Все більше людей відмовляються від дієт і переходять до інтуїтивного харчування — підходу, що вчить слухати тіло, а не рахувати калорії.  

562
08.06.2025

Здорове харчування не лише підтримує фізичний стан, а й допомагає залишатись стійкими перед труднощами та випробуваннями.  

1647
02.06.2025

На Прикарпатті завершується весняна посівна кампанія.  

1535
16.06.2025

У селі Гошів, що на Івано-Франківщині, на Ясній Горі розташований монастир Чину святого Василія Великого. Зокрема, на дзвіниці Гошівського монастиря знаходиться один з чотирьох карильйонів України.  

457
13.06.2025

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

3536
07.06.2025

Восьмого та дев'ятого червня християни відзначатимуть свято Трійці.  

3673
01.06.2025

У селі Гошів, що на Івано-Франківщині, на Ясній Горі розташований монастир Чину святого Василія Великого. Зокрема, на дзвіниці Гошівського монастиря знаходиться один з чотирьох карильйонів України.  

7250
16.06.2025

В Івано-Франківську з 15 по 20 червня відбуватиметься Шекспірівський фестиваль, організатором якого є Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка.   

473
19.06.2025

Депутати Верховної ради України 18 червня 2025 року підтримали в цілому законопроєкт № 11469 про множинне громадянство.   

231
16.06.2025

Більше довіряють Президенту мешканці Заходу — серед них 73% довіряють Володимиру Зеленському проти 61-63% в інших регіонах.  

967
15.06.2025

На думку прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска, протистояння між Ізраїлем та Іраном переростає в повномасштабну війну в регіоні.  

383
10.06.2025

Більшість мешканців західних областей — 60% — усе ще готові терпіти війну стільки, скільки буде потрібно. Утім, це на 19% менше, ніж у лютому 2024 року.  

590