В самому "серці" Франківська буде перший український фастфуд. Фоторепортаж з відкриття "ЗЕНИКа"

Центральніше може бути тільки Ратуша – а поруч неї новий ЗЕНИК. Заклад громадського харчування в якому за лічені хвилини можна зробити замовлення та отримати страви української кухні, що принесуть максимальне гастрономічне задоволення.

В меню першого українського фастфуду пампушки, сирники, вареники, перепічки, деруни, пельмені, чебуреки, смачні десерти та напої.

“Ми почали планувати відкриття закладу заздалегідь – ще до війни. ЗЕНИК – перший український фастфуд. Тут можна замовити чи придбати суто українські страви – вареники, пампушки, перепічку, сирники, деруни, чебуреки.

Якщо раніше серед молоді побутувала думка, що найкращий фастфуд – це хотдог, по суті запозичена страва, то ми зробили акцент саме на українських стравах.

У нас не зовсім традиційна подача, бо крім звичайних у нас також є смажені вареники та смажені пельмені з різними начинками.

Глобальна ідея – пропагувати та відродити українську кухню, зробити її більш сучасною та модною, щоб молодь не забувала своє кулінарне коріння – заходила до нас і ласувала українськими стравами”, – розповідає Богдан Ковальчук, маркетинговий директор торгової марки ЗЕНИК.

До речі, харчуючись у ЗЕНИКу ви будете підтримувати місцевого виробника. Адже уся продукція представлена тут – від «Торгової марки «ВАМ» (Фабрики Домашніх Страв), яка є відомим та успішним на Прикарпатті виробником натуральних заморожених напівфабрикатів, таких як вареники, пельмені, деруни, сирники, млинці, зрази тощо. 

В ЗЕНИКу навіть найвибагливіший відвідувач знайде тут страву до свого смаку. Асортимент лише вареників та пельменів налічує кілька позицій. А найголовніше, що всі страви тут готують як дома - з душею та любов'ю.

“Традиційно вареники вважаються українською національною стравою. Але коли ми були в Польщі, то здалося, що там більше споживають наших вареників, аніж в Україні.

У нас є власне виробництво, ми самі виготовляємо всю продукцію. Це торгова марка “ВАМ”. Вся продукція натуральна, без наповнювачів, покращувачів смаку та різної “хімії”. Тому наші страви люблять і дорослі, і діти”, – додає Богдан Ковальчук.

Ще одною коронною стравою ЗЕНИКа неодмінно стануть чебуреки - з хрусткою скоринкою і кількома видами начинки. До речі, вони здатні побити не лише смакові рекорди, але й цінові. Адже ЗЕНИК пропонує своїм відвідувачам дуже лояльну цінову політику.

Працює ЗЕНИК щодня із 10.00 до 20.00. Детальніше ознайомитися із меню першого українського фастфуду можна на офіційних сторінках у соцмережах Фейсбук та Інстаграм.

Це вже другий заклад мережі в Івано-Франківську.

"Перший ЗЕНИК відкрили влітку минулого року біля ринку. Він має формат МАФу. А цей має інший формат: тут є місця для споживання продукту всередині закладу, є можливість взяти з собою – спеціальний посуд дозволяє взяти з собою в дорогу, в машину чи будь-куди. Так само на сайті можна замовити доставку – де вам зручно, там і споживаєте”, – розповів Богдан Ковальчук.

До слова, якщо з якихось причин вам не виходить дістатися безпосередньо до одного із двох закладів мережі - ви легко можете замовити доставляння їжі додому чи в офіс скориставшись офіційним сайтом закладу. Доставлення здійснюють кур'єрські служби, що працюють на ринку Івано-Франківська.

В планах власників, щоб ЗЕНИК з’явився і в мікрорайонах Івано-Франківська.

“Це насправді – франшиза. Ми вже підготували проєкт франшизи, тому будь-хто може долучитись до нас, з нами співпрацювати. Заклади такого типу будуть популярні всюди, де є потік людей. Це така їжа, яку можна і з собою взяти, і додому замовити. Це їжа, до якої ми звикли і яку ми дуже любимо”,  – каже Богдан Ковальчук.

Партнерський матеріал

Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram, читайте нас у Facebook, дивіться на YouTubе. Цікаві та актуальні новини з першоджерел!


Читайте також:

Дієтологиня пояснила, як харчуватися під час війни, аби зберегти фізичні сили та здоров'я (ВІДЕО)

Смачний обід за символічними цінами: в яких ліцеях у Івано-Франківську готують їжу для переселенців


Коментарі ()

16.09.2025

Попри російсько-українську війну, що триває з 2022 року, туризм на Івано-Франківщині не просто виживає, але й активно розвивається.    

353
14.09.2025
Вікторія Матіїв

Олексій Солоданюк загинув 23 серпня 2023 року на Запорізькому напрямку. Сім'я Солоданюк родом з Черкащини, але останні дев'ять років проживали у Києві. Після загибелі чоловіка Катерина разом з дворічною донечкою Соломією переїхали в Івано-Франківськ.  

1602
09.09.2025

Чому історичні скарби під загрозою?

1380
05.09.2025
Вікторія Косович

Як в Івано-Франківську справляються з викликами в умовах війни, які інфраструктурні проєкти реалізовують та що планують після перемоги, Фіртка поспілкувалася з заступником мера, директором департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Михайлом Смушаком.

1252
01.09.2025
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки розпитала шкільну практичну психологиню Віталію Саламащак про те, як війна впливає на емоційний стан учнів, які методи допомагають дітям впоратись зі стресом та тривожністю і що батькам і вчителям варто знати, щоб підтримати дітей у цей непростий час.

1213
30.08.2025

Кримінальний шлейф компанії-переможця «Коста-Проект» викликає занепокоєння щодо прозорості будівництва системи лінійної телемеханіки.  

7318

Свого часу транзитом на Тибет вдалося відвідати Непал та його столицю Катманду. І за ці кілька днів вісім років тому склалося враження, що непальці багато в чому подібні до українців.

361

Некромантія — це про культуру. Культура, яка по суті є рекультивацією, стає просто культом смерті. Ніби логічно — чим більше мудрості, тим більше любови до смерті. Або ж сили й наснаги її прийняти. Це культ або ж ритуал.

502

Ще недавно приналежність до певної конфесії визначали також за однією ознакою, вважаючи, що православний священник має бороду, а католицький — з поголеним обличчям.

733

Цього дня, рівно 148 років тому, 22 серпня 1877 року народився мій прапрадід Самійло Головенський. Він був козацького роду, заможним, володів 30-ма гектарами поля та млином. В радянські часи його назвали «куркулем».

1773
16.09.2025

Добра тарілка — це не дієта, а насолода: страви, які радують очі, душу і живлять тіло. Навіть простий перекус може стати маленьким ритуалом, що заряджає позитивом на кілька годин уперед.  

139
10.09.2025

Час останнього прийому їжі може впливати на здоров’я не менше, ніж її склад.  

1216
06.09.2025

Сіль супроводжує людство тисячоліттями. Колись вона була «білим золотом», за яке воювали й платили цілими статками, а сьогодні часто стає об’єктом звинувачень у шкоді для здоров’я.  

706
16.09.2025

Простий образ сіяча й зерна розкриває глибоку істину: від нас залежить, чи проросте й принесе плід те, що ми чуємо й сприймаємо.

141
09.09.2025

Християнська родина — це не лише осередок любові й підтримки, а й «домашня Церква».  

1380
05.09.2025

Вірян запрошують на прощу до Погінського монастиря, що на Прикарпатті.  

970
03.09.2025

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав позицію Українського католицького університету щодо враховування світоглядних критеріїв при відборі студентів на програму з проживанням у колегіумі.  

1517 1
16.09.2025

Суди викривають байдужість місцевих рад до збереження історичних пам’яток.  

315
16.09.2025

Непал є країною, де домінують ліві політичні погляди. Загалом воно й не дивно, оскільки саме в Непалі народився сам Будда Гаутама.

376
04.09.2025

В Пекіні відбувся найбільший в історії Китаю військовий парад, присвячений 80-літтю завершення Другої Світової війни.

1179
01.09.2025

FP-5 «Фламі́нго» — українська крилата ракета великої дальності. Перші фотографії ракети опубліковані 17 серпня 2025 року. Пізніше оприлюднені її технічні дані свідчать, що українська ракета вдвічі перевищує як дальність, так і вагу бойової частини знаменитих американських «Томагавків». При цьому вона приблизно вдвічі дешевша за американські ракети.  

1471
23.08.2025

Лише в серпні поточного року українськими дронами були вражені, деякі по кілька разів, сім великих нафтопереробних підприємств Росії та інша інфраструктура. Загалом враженими виявилися підприємства, які забезпечують 14% ринку пального Росії.  

957