
Експерти констатують, що в нинішньому маркетинговому році з-за кордону необхідно буде ввезти 30-40 тис. тонн продукту, до чверті внутрішнього ринку.
Фахівці УКАБ відзначають, що щорічне споживання гречки в Україні становить 155-180 тис. тонн — з тенденцією до зменшення. Основним чинником якого є зростання вартості продукту та зниження платоспроможності населення, пише «Аgroportal.ua».
За прогнозами Міністерства аграрної політики та продовольства України на 2015/16 МР, пропозиція на ринку гречки, в цілому, складе 196 тис. тонн: виробництво — близько 140 тис. тонн, перехідні запаси — 30 тис. тонн, імпорт — 26 тис. тонн. Внутрішнє споживання складе 171 тис. тонн, таким чином, очікувані залишки — на рівні 25 тис. тонн.
Нагадаємо, за даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, опублікованими в листопаді минулого року, обмолочена площа в 2015 році склала 124 тис. га (при плані в 125 тис. га), зібрано 141 тис. тонн зерна з показником врожайності в 11,4 ц/га.