"Райський сніданок". Рецепт гарного дня від Олі Гриців і Сашка Куровського

 

 

 

26 вересня, розпочався черговий сезон ранкового шоу "Райський сніданок". Щодня, окрім вихідних, іванофранківці прокидаються у прямому ефірі телекану РАІ з оновленою парою ведучих.

 

Харизматичні і веселі навіть в 7:00 ранку Оля Гриців та Сашко Куровський заряджають настроєм та позитивом на увесь день.

 

Про "тяжкі" робочі будні ведучих ранкового шоу ми і поспілкувалися за чашкою кави.

 

Як так сталося, що ви опинилися на ТБ?

О.: Я прийшла на телебачення чотири роки тому. Починала з маленьких сюжетів. Якраз перший мій сюжет був на 9 травня. Парад, демонстрації. З того часу я не люблю таке і старюсь оминати. Ведучою працюю два роки. Розпочинала із маленької програми «В десятку». Поступово зрозуміла, що потрібно щось змінювати. Разом з каналом подумали, що вже доросли до такого проекту, як «Райський сніданок». І ось уже другий сезон кожного ранку тішимо наших глядачів.

С.: А я на телебаченні ну прям дуже давно - рівно два тижні. Позаду вісім прямих ефірів (сміється). Я дуже люблю спати і якось Оля мені написала, що мовляв вистачить так довго спати, ходи на ранкове шоу. Пішов.

 

 

А чому ранкове шоу, не обіднє, не вечірнє. Це ж треба рано вставати. Ще вночі?

О.: Багато хто якраз і бачив мене в такому проекті. Я ще з дитинства, коли дивилася «Підйом» на Новому каналі, хотіла вести щось подібне шоу. Думала про шоу, думала, що це було б круто. Але після школи я поступила в університет на факультет політології і мало не забула про свою мрію. Але все стало на свої місця. Ранок - це круто. Ранком ми задаємо ритм і позитив на цілий день і собі, і людям.

 

А коли ви прокидаєтесь на ефір?

О.: Я встаю з ліжка десь о четвертій ранку. Душ, сніданок. В 5.30 я вже на студії, готуюсь до програми. П’ю чай, чекаю Сашу.

С.: Я особисто прокидаюсь в 5.30, пишу Олі СМС з текстом "Я вже прокинувся" і переводжу будильник ще на 20 хвилин вперед... Десь в 6.30 я на студії. Якраз до початку шоу встигаю.

 

 

Гостей для програми як відбираєте?

О.: По-різному. Здебільшого, це - або мої цікаві знайомі, або Саші, або їх цікаві знайомі Також запрошуємо відомих в місті людей.

С.: А я шукаю в інстаграмі. От всі, кого кликав, всі звідти.

О.: Хтось сам пише. Ми не відмовляємо нікому.

 

А який гість вам найбільше сподобався. З ким було легко і просто працювати?

О.: Від кожного гостя ми отримуємо енергетику. Кожен гість по-своєму класний. Можу сказати про наймилішого. Це собачка, у програмі до Дня тварин. Я дала слабинку і просто гуляла з песиком по студії, коли Саша спілкувався з її тренером.

 

 

Зазирнемо всередину вашої «кухні». Як створюється «Сніданок»?

О.: Насправді, глядачі бачать одну десяту з того, що відбувається. 90% залишається за кадром. «Райський сніданок» - це не тільки Оля і Саша. Над програмою працює команда людей – режисери, оператори, гримери. Команда невелика, але ми створюємо масштабний продукт в прямому ефірі. Ми з Сашком готуємо сценарій, радимося, які зачепити теми.

С.: Так, звичайно. Моє готування дуже круте. Я приходжу додому ввечері і читаю сценарій, який прислала Оля.

О.: Не розказуй. Це командна робота.

С.: Так я так і кажу(сміється).

 

Прямий ефір «стрьомна» штука? Хвилюєтесь перед ефірами?

О.: Перші рази в мене було неймовірне хвилювання. Зараз я більше переживаю за Сашка (сміється), за операторів, за проект. Я дуже люблю прямі ефіри. Адреналін просто зашкалює.

С.: А я теж хвилююся, за себе. Перші ефіри - це було щось з чимось: руки і голос так тремтіли. Думав, що впаду в обморок. Але з кожним ефіром якось втягуюсь. Важкі перші 5-10 хвилин. Далі про все забуваю і просто кайфую.

 

 

Найкумедніші випадки в історії програми. Такий собі ТОП-3...

О.: Ой, та вони є постійно. Завжди щось трапляється за кадром.

С.: Перше, що спадає на думку, це коли режисер дуже швидко каже в навушник, що вже ефір, а ми не встигли переключитись, щось говорили про своє. І коли ми моментально переключаємось, то виходить дуже смішно. Особливо, коли разом починаємо говорити підводку.

О.: О, життя за кадром в нас дуже цікаве, адже ми молода команда.

С.: От з останнього, але з казусів – я переплутав день народження Стіва Джобса з днем смерті. Було неприємно і одна думка "що я ляпнув".

О.: Думаю, у нас ще багато приколів попереду, кумедних моментів. Не раз ще хтось проспить.

С.: На що ти натякаєш?

О.: Я дивлюсь в майбутнє (сміється). О, згадала, минулого тижня під час руханки був кумедний випадок, коли я заплуталась в мікрофонах. Але не впала, а продовжила. Потім передивлялася ефір, посміялась з себе.

 

А як щодо критики? В соцмережах реагуєте на коментарі, в тому числі і негативні ?

О.: Небагато, але коли є, тоді є. Я намагаюсь реагувати адекватно і сприймаю, і намагаюсь дослухатись, і виправлятись. Ну, звичайно, якщо критика по ділу, конструктивна.

С.: А мене ще не критикували. Жду (сміється).

 

 

Слава Притули, Педана, Горбунова мабуть не дає Вам спокою. Всі знають, що ранкові шоу це сходинка по кар’єрній драбині. Питання – коли до Києва переїжджаєте?

О.: Особисто я поки працюю на РАІ, в Івано-Франківську. Звичайно, є плани рости, розвиватися, але не потрібно поспішати. Все повинно відбуватися поступово. До столиці не поспішаю, поки.

С.: І я, поки переїжджати не планую. Особливо до Києва. То далеко. А наше телебачення близько, біля дому практично.

 

 

Що цікавого побачить глядач в «Райському сніданку» в цьому сезоні?

О.: Я думала тримати інтригу, але вже розкажу. Отже, глядачів очікує багато веселого, цікавого, нешаблонного контенту, який обов’язково сподобається.

С.: Ми намагаємося працювати різнопланово. Запрошувати різних гостей, як відомих, так і невідомих, зачіпати різні теми – від політики і до котиків-песиків.

О.: Так, ми ламаємо стереотипи.

С.: Це дійсно так. Ми з глядачем не тільки в телевізорі. Нас можна дивитися зранку, їдучи на роботу чи на навчання у Фейсбуці.

 

Супер. І наостанок, порада від Саші й Олі – як "потрапити в телевізор"?

О.: Ти маєш на увазі, як стати ведучим? Треба просто цього хотіти і працювати над собою. Прийти і сказати: «Я можу!».

С.: Так, як зробив я. І вірити в себе, і в свою щасливу зірку.

 

розмовляв Ростислав Ковтун


Коментарі (0)

10.08.2025
Олександр Мізін

Схеми з державною землею в Івано-Франківській та Львівській областях викривають системні зловживання: розкрадання коштів на врожаю, рейдерство, незаконна приватизація.

531
07.08.2025
Лука Головенський

Про історію блаженної Едігни нам вперше в інтерв’ю розповів отець Володимир Війтович, настоятель головного Храму УГКЦ в Мюнхені.

751
06.08.2025

Фіртка зібрала офіційну статистику щодо внутрішньо переміщених осіб в Івано-Франківській області. За цими цифрами — реальні життя людей, зі своїми радощами та бідами, які прагнуть гідного майбутнього попри всі виклики.

5651
05.08.2025
Тетяна Ткаченко

Журналістка Фіртки поспілкувалася з учасниками івано-франківського гурту LaBlur, які розповіли, як зароджувався їхній колектив, чому музика — це їхній порятунок та як вони поєднують творчість із благодійністю.  

629
31.07.2025

Фіртка неодноразово викривала проблему булінгу в школах Івано-Франківської області. У продовження теми ми поспілкувалися із нальником Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Сергієм Безпалько та дитячими психологами.    

612
30.07.2025
Олег Головенський

Фіртка поспілкувалася з Олександром Красовицьким —письменником та видавцем, генеральним директором та власником харківського видавництва «Фоліо».   

3391 16

Вмираючи, сер Ніколас Горацій Аспер марив пророцтвами Нострадамуса, вавилонським краєзнавством і курсами лондонської біржи, співав псалми і сури арабською, пророкував Антихриста (в його арабському варіанті – Джаджала) і спілкувався з астральними привидами давніх царів.

280

Існує такий народний вислів: «в церковному календарі кожен день свято» і це частково правда, а частково ні. Використання цього виразу звучить як висміювання релігійної традиції.

337

Найперше в цій історії із законом, що позбавив антикорурційні органи «незалежності», тішать молоді люди, які протестують. Щирі, світлі, небайдужі, впевнені своїй правоті…

998 1

Протягом своєї історії християнство завжди використовувало найсучасніші на той час технології для проповіді Євангелія.  

574
05.08.2025

В Івано-Франківській громаді розпочали збір врожаю на землях комунального підприємства.  

406
03.08.2025

Цукор — один із найбільш суперечливих інгредієнтів у нашому харчуванні. Його звинувачують у розвитку ожиріння, діабету, “залежності” та навіть депресії. Але чи справді потрібно повністю уникати цукру? Або ж питання лише у його кількості?  

486
25.07.2025

Здорове харчування не лише підтримує фізичний стан, а й допомагає залишатись стійкими перед труднощами та випробуваннями.  

2328
06.08.2025

У день Преображення Господнього, 6 серпня, в івано-франківських храмах традиційно відбулося освячення плодів та кошиків із дарами врожаю.  

715
01.08.2025

На вихідних, 2-3 серпня, відбудеться XIII Всеукраїнська Патріарша проща до Крилоса.  

363
28.07.2025

У селищі Делятин на Івано-Франківщині відбулася знакова для громади подія — освячення храму Всіх Святих Українського Народу.  

903
21.07.2025

У Святому Письмі є притча, що вчить милосердю і взаємодопомозі, яку часто наводять як приклад для сучасного суспільства.  

529
07.08.2025

Біля Галича археологи виявили залишки дороги, яку вимостили за часів Княжої доби. Вона вела до Церкви Святого Пантелеймона.  

669
07.08.2025

фото: РБК Президент України Володимир Зеленський посів друге місце в рейтингу світових політиків за позитивним сприйняттям у США. Вище тільки Папа Лев ХІV. Про це повідомляє Фіртка з посиланням на дані опитування Gallup. Серед 14 відом

424
05.08.2025

Росія продовжує втрачати позиції на європейському газовому ринку, де домінувала з ще радянських часів.

528
02.08.2025

Президент США Дональд Трамп заявив про кількість втрат росіян у 2025 році.  

546
25.07.2025

263 народні депутати підтримали законопроєкт, зокрема — дев’ятеро з Івано-Франківщини. Хто і як голосував, і якою була їхня реакція згодом — розповідає Фіртка.

2122 1