
Внаслідок яких постраждали понад 70 осіб. Більша частина з них – діти. Водночас у 2018 році таких спалахів було тільки 4.
Про це на пресконференції з питань підсумків роботи минулого року розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський, інформує Бліц-Інфо.
За його словами, всі випадки трапились у зелених садибах та готелях.
«Основні порушення – це порушення правил приготування, недотримання температурних режимів, санітарної гігієни, відсутність товарного сусідства, відсутність у працівників кухні медичних оглядів. Але найбільше нас дивує це відсутність операторів ринку. Вистачило грошей на готель, на перереєстрацію ФОПа, а не вистачило коштів на безкоштовну заяву для внесення в реєстр для перевірок», - наголошує Гурський.
Посадовець зазначає, що мінімальний штраф, який сплачує підприємець за порушення норм харчування у готельних закладах складає 25 тисяч гривень.
Читайте також:
Через фальсифіковане масло Івано-Франківський міськмолокозавод оштрафували на 70 тисяч