
На Центральному ринку окрім звичних нам продуктів, можна знайти й унікальну східну кухню.
Вже більше ніж 20 років тут працює кореянка Кім Рона. Жінка готує корейські страви тамтешніх смаколиків, знає більше двох десятків видів і має багато постійних покупців, пише Фіртка з посиланням на сайт Центрального ринку.
Кім Рона розповідає, що страви на її батьківщині дуже гострі. Тому навчилася їх готувати на європейський смак із меншою кількістю спецій. Покупцям пропонує широкий асортимент корейських салатів із соєю, морською капустою, морськими грибами, морквою, буряком та м’ясом.
За словами Кім Рони, серед її покупців найпопулярнішою північнокорейською стравою є «кімчі» – це гостро приправлена квашена пекінська капуста, яка традиційно подається у зимовий період.
«А готується вона просто – капусту на 45 днів заквашуємо у дерев’яній бочці з приправами і червоним перцем. Має дуже насичений смак та є великим джерелом вітамінів», – розповідає продавчиня.
Можна придбати в Кім і різноманітні спеції, в тому числі для приготування суші, а також корейську локшину та екзотичний устричний соус, пророщену сою і рис.
«Вивчати смаки Кореї – не менш цікаво, ніж насолоджуватись місцевими традиційними смаколиками», – підсумовує продавчиня.
Отож, завітайте на Центральний ринок за східною екзотикою. Магазин корейської кухні Кім Рони на території «критого ринку», торгове місце №34, працює щодня з 9:00 до 17:00 год.
партнерський матеріал