
Запаслися на зиму сушеними білими грибами? Якщо ні, – тоді Вам на Центральний ринок. Хоча цьогоріч особливо щедрого врожаю і не було, все ж продавці мають, що запропонувати.
Привозять їх здебільшого з гірських районів – Богородчанського, Косівського, Рожнятівського та Яремче, пише Фіртка з посиланням на сайт ринку.
У різних продавців – різні ціни. Якщо Вам не потрібно багато грибів, то можна взяти стограмову «в’язочку». Таке смачне задоволення коштуватиме 40-70 гривень.
читайте також: Сім’я з Прикарпаття зібрала повну фіру грибів (ФОТО)
Продавці кажуть, що оскільки грибний сезон минулого літа був скупим, то відповідно цієї зими вони трішки подорожчали. Відтак, прикарпатці купують їх здебільшого на свята.
«При виборі білих грибів варто звертати увагу на їхній колір. Вони мають бути приблизно одного кольору, без явних темних плям», – радить продавчиня Оксана.
Щодо якості грибів можна не хвилюватись. Усі продукти, якими торгують на Центральному ринку, обов'язково фахівці перевіряють у Державній ветеринарній лабораторії, яка працює в структурі Центрального ринку. У разі виявлення неякісних екземплярів, лабораторія вилучає з продажу всю партію.
Читайте також:
Один із найвідоміших грибників України поділився власним секретом приготування грибів (відео)
В карпатських лісах з'явилися делікатесні весняні гриби (фоторепортаж)
Якщо у ліс, то тричі на тиждень: як це – бути професійним грибником на Прикарпатті